Poddavsnitt

#1 OAndrasidan

Det finns en sanning, vi föds, vi lever och vi dör…. eller?

Välkommen till det allra första avsnittet av #OAndrasidan – En podd om livet, allts början, Alpha, allts slut, Omega och allt som finns och sker mellan himmel och jord. Ett stort universalt grepp om ett ämne som berör oss alla jordliga. Podden leds av Sveriges nyaste podd-duo: teologistuderande artisten, HipHop ikonen, författaren och ordkonstnären Dogge Doggelito här i en duo det världskända mediumet Jörgen Gustafsson. Såklart med gäster från livet och kanske eventuellt från OAndrasidan.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Tina Lindfors
  March 30, 2017 at 8:58 am

  Trevlig morgon här med kaffe och samtal i livet.Tack!

 • Reply
  Tina Lindfors
  March 30, 2017 at 8:58 am

  Trevlig morgon här med kaffe och samtal i livet.Tack!

 • Reply
  Bengt, Lars, Henrik Sandberg
  March 31, 2017 at 12:08 pm

  Hej på Er!
  Så intressant att lyssna till detta första avsnitt.
  Några idéer som kanske kan tillföra något.
  När vi lever här på jorden så är själva kroppen av kött och blod vår rymddräkt, utan den skulle vi inte kunna göra något som människa….
  Det finns ingen motsättning mellan religion och evolution, för mig är det ganska enkelt och logiskt att ta in. Det är helt enkelt två parallella företeelser. Religionerna har sitt ursprung utifrån var vi bott på jorden under våra liv, det har på olika sätt vuxit fram som en kultur helt enkelt, för att passa in på just de människor som bor på en viss plats. Evolutionen har ju sitt ursprung ur The Big Bang, alla har vi varit stjärnstoft en gång. De olika elementen, luft, vatten, vinden och elden… har genom olika kemiska föreningar bildat olika atomsammansättningar och de har förändrats över tid. Människan såg inte ut som vi för miljoner år sedan, vetenskapligt belagt inget man behöver tvivla på.
  För mig är gudomligheten fulländad då vi människor som står överst i skapelsen, fattat varandras händer och går åt samma håll, i grunden bara älskar varandra och skapelsen, Då är vi riktigt lika den Gud som alla talar om och som har så många olika namn. Alla religioner har ett gemensamt mål, och det är att nå det “stora ljuset” i Universum. Att vi hela tiden motarbetar varandra idag beror helt enkelt på vår Ego som fått för stor plats. De fina exemplen som ni talade om när det gäller att det är bättre att ge än att få, den lycka jag känner då jag faktiskt delar med mig av mina ringa tillgångar blir en enorm belöning, bara genom att se glädjen, lyckan hos den som tar emot.
  Varma hälsningar till er båda från Henrik Sandberg Hantverksgatan 35 B 572 57 Oskarshamn. Jag skulle gärna bli intervjuad av er i podden. De upplevelser jag har är en verklighet som kan beläggas. När jag hjälpt personer i sorg, så har det alltid dykt upp bl.a. fåglar, fladdermöss och även personer. Som fysiskt har berört personen det gäller. Hör gärna av er mobil 0730-229803

 • Reply
  Bengt, Lars, Henrik Sandberg
  March 31, 2017 at 12:08 pm

  Hej på Er!
  Så intressant att lyssna till detta första avsnitt.
  Några idéer som kanske kan tillföra något.
  När vi lever här på jorden så är själva kroppen av kött och blod vår rymddräkt, utan den skulle vi inte kunna göra något som människa….
  Det finns ingen motsättning mellan religion och evolution, för mig är det ganska enkelt och logiskt att ta in. Det är helt enkelt två parallella företeelser. Religionerna har sitt ursprung utifrån var vi bott på jorden under våra liv, det har på olika sätt vuxit fram som en kultur helt enkelt, för att passa in på just de människor som bor på en viss plats. Evolutionen har ju sitt ursprung ur The Big Bang, alla har vi varit stjärnstoft en gång. De olika elementen, luft, vatten, vinden och elden… har genom olika kemiska föreningar bildat olika atomsammansättningar och de har förändrats över tid. Människan såg inte ut som vi för miljoner år sedan, vetenskapligt belagt inget man behöver tvivla på.
  För mig är gudomligheten fulländad då vi människor som står överst i skapelsen, fattat varandras händer och går åt samma håll, i grunden bara älskar varandra och skapelsen, Då är vi riktigt lika den Gud som alla talar om och som har så många olika namn. Alla religioner har ett gemensamt mål, och det är att nå det “stora ljuset” i Universum. Att vi hela tiden motarbetar varandra idag beror helt enkelt på vår Ego som fått för stor plats. De fina exemplen som ni talade om när det gäller att det är bättre att ge än att få, den lycka jag känner då jag faktiskt delar med mig av mina ringa tillgångar blir en enorm belöning, bara genom att se glädjen, lyckan hos den som tar emot.
  Varma hälsningar till er båda från Henrik Sandberg Hantverksgatan 35 B 572 57 Oskarshamn. Jag skulle gärna bli intervjuad av er i podden. De upplevelser jag har är en verklighet som kan beläggas. När jag hjälpt personer i sorg, så har det alltid dykt upp bl.a. fåglar, fladdermöss och även personer. Som fysiskt har berört personen det gäller. Hör gärna av er mobil 0730-229803

 • Leave a Reply